30/11/2012

#2, gümbürtüye gitti

Ne zamandır yazamadım, diyet miyet kalmadı tabi. Bahanem çok kızım bir ayda 4 diş çıkardı, tüm düzen bozuldu. Ne kadar zorlansam da yeniden düzen yaratma konusunda daha sıkı tutmalıydım işi. Belki havalardan belki de motive edece şeyler bulmadığımdan boşverdim. Aslında doğru dürüst yemek bile yapamamıştım. Ne bulursan yeme şeklinde. Bir de kızım artık mama sandalyesinde oturmayı reddediyor, dolayısıyla ayak üstü atıştırmalardan ibaret oldu öğünlerim.

E tabi böyle olunca benim kilo vermem imkansız. Bin kere tecrübe ettiğim gibi sık sık ve düzenli beslendiğimde kilo veriyorum. Bu beslenme bozukluğu sütüme de yansıdı, önceki dönemdeki gibi sütlerim taşmıyor, hep vıcık vıcık göğüslerim. Hala var ve sanırım yetiyor ama dolu olduğunda içim daha rahat oluyor.

Akşam diğer bloguma gelen bir yorum üzerine yeniden heveslendim ve Türkiyeye gidişe son 18 gün kala birkaç kilo daha versem iyi olur dedim. Bugün yeniden başladım.

2 dönem böylece kazançsız şekilde geçti. Tek avuntum kilo almamış olmam. Belki de böylesi daha iyi oldu bilemiyorum, çünkü eski diyetisyenim de bir dönem incelme bir dönem koruma şeklinde ilerliyordu.

İlginç olan birşey var ki gün içinde ne zaman tartılırsam tartılayım kilo aynı çıkıyor. Normalde akşama doğru tartıldığımda sabah ile 1-2 kilo fark olurdu. Şimdi olmuyor. Bu gün içinde hiç yemek yemediğimin işareti olabilir mi acaba :)

Spora neredeyse hiç gidemedim, hava sürekli kapalı olduğundan her gün yütüyemedik. Velhasıl çoğunlukla aktivitelerim ev içi aktivitelerinden ibaret kaldı. Fakat kızım artık sürekli ayağa kalkmak ve yürümek istiyor, ben de onu tutup yürütürken epey bir efor sarfediyorum.

1 ay boşa gitmiş oldu fakat durmak yok. Bir de artık bu kiloları daha zor vereceğimin farkındaydım. Umarım şimdiki dönemde verebilirim. Önceliklerimi kendime hatırlatsam iyi olacak.

- İlk dönemdeki gibi kızımın ilk uykusunda yemekler pişecek hazır edilecek
- Salata yapmaya üşenilmeyecek
- Spora gitmeye üşenilmeyecek
- Her gün banyo yapacaktım metabolizma çalışsın diye, bir süre iyi gitti ama sonra yine boşladım. Her gün olmasa da bir gün arayla bozmadan banyo yapılacak.
- Aldığım ama hiç kullanmadığım korseler ev içinde giyilecek.

Nokta. Hadi bakalım yeni hedefim yeniden 2 kg.

06/11/2012

#2, 6. gün, kocamla aramızdaki kara kedi:göbeğim

Ayaktayken birbirimize sarıldığımızda, tam kavuşmamıza engel olan bir göbeğim var(dı). Hala da var ama dün akşam sarıldığımızda kocim dedi ki göbeğin azalmış artık daha yakın durabiliyoruz :) Bu söz öyle bir motivasyon oldu ki bana, seni kovacağım pis kara kedi diye ant içtim. Yıllar sonra kocama yeniden kavuşacağım onu kovunca :)

Son bikaç gündür yine yemek yapmaya zaman ayıramıyorum, hep alel acele. Dün de hava feci karanlıktı içim daraldı. Şuan mis gibi güneş açtı, dışarı çıksak iyi olur ama bebek arabası da arabada kaldı, belki kucakta çıkarız biraz.

Dün neler yedim:
Kahvaltı öncesi öğün: birkaç gündür yapamadım ama su içtim iki koca bardak.

Kahvaltı: Klasik kahvaltım ama son günlerde onu da yapamıyorum doğru dürüst kızım artık mama sandalyesinde durmak istemiyor.

Öğlen: Kcaman bir salata, 6 parça tavuk nugget, 1 dilim ekmek

Ara: Kızımın yarım meyvesi, yarım muhallebisi falan

Akşam: Körili tavuk ve ıspanaklı pilav yine :) 1 bardak kinley, 1 bardak elma suyu, yarım dilim ekmek.

Yatmadan önce: 3 tane yulaflı bisküvi

Aktivite: hiç birşey :(

05/11/2012

#2, 5. gün açlıktan kudurucam

Allahım bana bişeyler oldu metabolizmam deli gibi çalışıyor, durmadan yemek istiyorum, bu iyi mi kötü mü çarşamba günü anlayacağız. Dün de bolca yedim bu yüzden.

Neler yedim:

Sabah: Klasik kahvaltım

Öğlen: 1 tabak tavuk çorbası, kalan kuru fasulye ve pilav.

Ara: Yarım elma

Akşam yemeğinden önce: Hindistan cevizli kek gibi bişey hazır marketten almıştım.

Akşam yemeği: Brüksel lahanası, ufak bir kase brokoli çorbası (kalanlardan), kıymalı pide.

Yatmadan önce: Yarım dilim reçelli ekmek.

Günün aktivitesi: 1 saat spor salonunda spor ve ardından 1 saat yürüyüş (kızım babasıyla beni beklerken bebek arabasında uyuya kalmış, uyanmasın diye yürüdük)

03/11/2012

#2, 3. gün yazmaya fırsat yok

Çarşamba diyete başladım, perşembe kocam cadılar bayramı nedeniyle evdeydi, cuma home office günüydü, cts ve pazar da evde olacak. Bu hafta 4 gün evde olması çok hoşuma gitse de o evdeyken tüm günlük rutinim bozuluyor, bundan bloglar da nasibini alıyor.

Bu yüzden bir gün arayla yazmaya devam edeyim. Şu anki diyet iyi gidiyor, hatta dün yine eşimin merakıyla tartıldım, 70 in altına inmişim. Nihayet 60 lı rakamları gördüğüme inanamıyorum. Çünkü dediğim gibi neredeyse en az iki yıl öncesinin kilosu bu.

Buraya kış geldi ve kışlık giysileri çıkardık çoktan. Geçen kış hamile olduğumdan birçok kıyafetimi giyemiyor, hep aynı şeyleri dönüp dönüp giyiyordum. Şimdi eski montlarımı kazaklarımı giymek çok hoşuma gitti. Eski olsalar da çok özlemişim :)

Dün neler yedim:

Sabah: Klasik kahvaltı, bu sefer çay yerine süt

Ara: 1 muz (çok acıkmıştım)

Öğlen: Kabak yemeği

Ara: İrmikli sütlü prenses tatlısı (bu tatlı çok süt yapıyor, iki gündür yiyorum yine sütler çoğaldı)

Akşam: 1 tabak brokoli çorbası, kuru fasulye ve pilav (yarım yarım bir tabak), bir bardak alkolsüz biraz, 0 ekmek.

Yatmadan önce: Yine irmik tatlısı

Günün aktivitesi: Kızımla dışarda yarım saatlik yürüyüş ve akşam avm de 45 dakikalık yürüyüş.

01/11/2012

#2, 1. gün kötü başlangıç :(

Önceki dönem diyetime bir gün ara verdim ama o gün aslında tam da olması gerektiği gibi beslenmiştim. O gün yeni diyet düzenimi kafamda oturtmaya çalıştım. Dün akşama kadar da gayet güzel gitmişti. Sadece erkene çektiğim akşam yemeği saati, market alışverişi sebebiyle gecikince ve kolay yemek olarak finger fish ve patates yapınca düzen bozuldu.

Dün neler yedim.

Kalkınca: 1 bardak limonlu su, 1 kuru incir, biraz ceviz

Kahvaltı: yumurta peynir anne çayı biraz zeytin ve ekmekten oluşan klasik kahvaltım

Öğlen: Önceki günden kalan izmir köfte (3 köfte ile) ve roka salatası

Ara: 1 muz

Akşam: 1 tanak domates çorbası (çok az ekmekle), 5 finger fish, fırın patates kızartması (dondurulmuş patateslerin fırın için olanları var onlardan), biraz izmir köfte (kalanların bitmesi gerekiyordu), 50cl alkolsüz bira.

Günün aktivitesi: sadece market ziyareti :(